Article

Δήλωση-κόλαφος, από τους πρώην αντιπροσώπους της ΛΑΡΚΟ, για το συνέδριο του ΕΚΠΕΦ

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι πρώην αντιπρόσωποι του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ (Σταύρος Ανδριώτης, Τάσος Μαγγαφάς, Παναγιώτης Πολίτης) στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, μετά την πρόσκληση που έλαβαν από το ΕΚΠΕΦ για την συμμετοχή τους στο πρώτο του συνέδριο.

Στη δήλωσή τους κατηγορούν όλους αυτούς που διέλυσαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας για να καλύψουν το σκάνδαλο των σεμιναρίων, μιλάνε για σαπίλα στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, καλούν τον Δικηγορικό Σύλλογο να ελέγξει τη νομιμότητα του συνεδρίου και κατηγορούν το ΕΚΠΕΦ για νοθεία!

Δείτε στη συνέχεια ολόκληρη τη δήλωση που είναι γεμάτη αιχμές και σοβαρές καταγγελίες:

 

«Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε πριν μία μέρα πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ) με την οποία μας καλεί να πάρουμε μέρος στο πρώτο του εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο.

Η έκπληξη και η απορία μας προκύπτει από το γεγονός ότι τόσο εμείς (οι τρείς) όσο και άλλοι πρώην αντιπρόσωποι στο Ε.Κ Νομού Φθιώτιδας δεν έχουμε εκλεγεί, δεν έχουμε εξουσιοδοτηθεί από κανένα συνάδελφό μας εργαζόμενο στην ΛΑΡΚΟ και δεν μπορούμε να είμαστε αντιπρόσωποι στο συγκεκριμένο Ε.Κ αφού στο Σωματείο της ΛΑΡΚΟ δεν έχουν πραγματοποιηθεί αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων στο Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

Είναι σίγουρο παρότι δεν είμαστε νομικοί πως δεν μπορεί αντιπρόσωπος εκλεγμένος σε νομικό πρόσωπο που διαλύθηκε δηλαδή το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ να πάει να ψηφίσει σε άλλο νομικό πρόσωπο εν προκειμένω το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, χωρίς να είναι εκλεγμένος σε αυτό.

Θυμίζουμε ότι ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ε.Κ. Νομού Φθιώτιδας δώσαμε τη μάχη να μη διαλυθεί, προτείναμε να πληρώσουν αυτοί που είχαν την ευθύνη των σεμιναρίων και «συμμετείχαν» σε αυτά. Οι παρατάξεις δηλαδή ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, ωστόσο οι κυβερνητικοί – εργοδοτικοί συνδικαλιστές χωρίς κανέναν πολιτικό και ηθικό φραγμό για την σπατάλη των χρημάτων των εργαζομένων το διέλυσαν, ώστε να γλιτώσουν οι παρατάξεις τους και ταυτόχρονα με την κατάργηση και διάλυση του Ε.Κ Νομού Φθιώτιδας κατάργησαν και τους αντιπροσώπους σ’ αυτό.

Στην Γ.Σ. που μας ένταξε στο Ε.Κ.Π.Ε.Φ, δώσαμε τη μάχη να περάσει η πρόταση οργανωτικής ενοποίησης των δυο Ε.Κ. σε ένα, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα εκφυλισμού.

Ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός παραμύθιασε με αερολογίες και πέρασε την επιλογή του.

Σήμερα γίνεται πλέον φανερό και καταλαβαίνουμε γιατί τόσο η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ όσο και η προσωρινή διοίκηση του Ε.Κ.Π.Ε.Φ, αρνήθηκαν την συγκεκριμένη πρόταση οργανωτικής ενοποίησης των δυο Ε.Κ. Γιατί δεν ήθελαν Ε.Κ υπερασπιστή των εργαζομένων, αλλά και να μη χάσουν τις καρέκλες τους που ζεσταίνουν φυσικά μέσα από τέτοιες εκφυλιστικές και νόθες διαδικασίες.

Είμαστε ξεκάθαροι.

Δε θα επιτρέψουμε να ξεφτιλίσουν άλλο το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. Θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα αν χρειαστεί. Τους καλούμε να υποχωρήσουν από την επιλογή τους αυτή ΤΩΡΑ.

Καλούμε επίσης το Δικηγορικό Σύλλογο να εντείνει την προσοχή του στις 24–25/6 και να ελέγξει καλά αν πρέπει να νομιμοποιήσει την συνεδριακή διαδικασία του Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

Μπορεί ο Δικηγορικός Σύλλογος από τους διορισμούς που έχει κάνει να ελέγξει πόσα Σωματεία έχουν κάνει εκλογές από τον Δεκέμβρη 2016 που δημιουργήθηκε το Ε.Κ.Π.Ε.Φ., πόσοι και ποιοι συγκεκριμένα αντιπρόσωποι έχουν εκλεγεί, όπως μπορεί να απευθυνθεί και στο Πρωτοδικείο και να πάρει στοιχεία από το αρχείο αρχαιρεσιών.

Εμείς για το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ έχουμε στοιχεία και είναι στην διάθεση τους, είμαστε όμως σίγουροι πως το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ δεν είναι το μοναδικό που καλείτε να λάβει μέρος με νόθους αντιπροσώπους.

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους που δεν έχουν προκύψει από νόμιμες αρχαιρεσίες των Σωματείων τους, να αναλογιστούν την σοβαρή ευθύνη που έχουν αν δεν αντιδράσουν και νομιμοποιήσουν με την παρουσία και την συμμετοχή τους την νοθεία που μεθοδεύει το Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ αλλά και στο νομό να βγάλουν συμπεράσματα. Να κατανοήσουν ότι έτσι λειτουργούσαν πάντα έτσι λειτουργούν και σήμερα τα τσιράκια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να γυρίσουν την πλάτη τους στον εκφυλισμό και την σαπίλα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού ο οποίος διάλυσε το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας για να σκεπάσει το σκάνδαλο των σεμιναρίων και σήμερα με τους ίδιους, πλέον νόθους αντιπροσώπους, πάει να πραγματοποιήσει το πρώτο συνέδριο του ΕΚΠΕΦ διότι βιάζεται να συνεχίσει στην ίδια διαφθαρμένη κατεύθυνση».

πηγη

38 views