Article

Κολοκυθάκια γεμιστά

Τι χρειαζόμαστε:
κολοκυθακια – περιπου 10 – μια στρωση μεγαλης κατσαρολας
500 γρ. κιμας μοσχαρισιος
ρυζι – περιπου 2-3 κσ.
βουτυρο – περιπου μισο βιταμ 125-150γρ.
1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
ανιθος – 1/2 ματσακι ψιλοκομενο
αλατι
πιπερι
1 αυγο
1 λεμονι
γιαουρτακι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Αβγά , Γιαούρτι , Ρύζι , Κολοκυθάκια
Σερβίρει: 4 ατομα
Οι φίλοι λένε Η γνώμη σου

Κόστος:
(22 ψήφοι)

Βαθμός δυσκολίας:
(21 ψήφοι)

Προετοιμασία: 36′ (20 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 53′ (20 ψήφοι)

 

Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 1)
Πλενουμε και ξυνουμε τα κολοκυθακια εξωτερικα με ενα μαχαιρι και τα τρυπαμε στην μεση (βγαζουμε το εσωτερικο τους με το καταληλο εργαλειο).
Βήμα 2 2)
Σε ενα μπολ βαζουμε τον κιμα, το κρεμυδι, τον ανιθο το ρυζι, το αλατι και το πιπερι και ζυμωνουμε.
Βήμα 3 3)
Το μειγμα το βαζουμε μεσα στα κολοκυθια πατωντας ελαφρια. Αν μεινει απο το μειγμα το πλαθουμε σε μπαλακια και μαζι με τα κολοκυθια τα βαζουμε στην κατσαρολα.
Βήμα 4 4)
Βαζουμε το βουτιρο κομενο σε μικρα κοματακια. Αλατοπιπερονουμε απο πανω και τα βαζουμε σε δυνατη φωτια (το ματι στο 10 στο δικο μου) περιπου 5 λεπτα χωρις νερο να σωταριστουν με το βουτιρο.
Βήμα 5 5)
Μετα καλυπτουμε με νερο οσοτου να καλυφθουν περιπου τα κολοκυθια περιπου 2 ποτηρια μεγαλα του νερου.
Βήμα 6 6)
Χαμηλωνουμε την φωτια (το ματι στο 6 στο δικο μου) και τα ψηνουμε για περιπου 50-60 λεπτα μεχρι να δεσει το ζουμι τους.
Βήμα 7 7)
Λιγο πριν τα βγαλουμε ετοιμαζουμε το αυγολεμονο και το ριχνουμε μεσα. Περιμενουμε να παρει μια βραση 2 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια.
Βήμα 8 8)
Σερβιρονται απαραιτητως με γιαουρτακι στο πλαι.

ΠΗΓΗ

31 views